Såler og indlæg til sko

Et ergonomisk tiltag

Såler og indlæg til hælspore

Gammelt husråd om hælsmerter “Læg en løgring i træskoen, så slipper du af med din hælsmerter”. Dette råd stammer sikkert fra de gamle bondegårde. Der er jo ikke meget stødabsorbering i træsko, så der er givetvis mange med hælsmerter i fordums tid, som har afprøvet dette husråd. Bortset fra at løgringen hurtigt er blevet smattet og begyndt at lugte, så er tankegangen meget lig de bløde hælsporerindlæg, som du kan købe i butikkerne i dag.

Hvorfor såler og indlæg til hælsporer?

To væsentlige faktorer for hælsmerter ved hælsporer er

* Fejlstilling af hælknoglen
* Hårdt hælisæt ved gang

Det er disse to faktorer som indlæg og såler i forhold til hælsporer typisk har til formål at kompensere for. Tankegangen i de forskellige indlæg og såler kan derfor typisk opdeles i

* Korriger position af hælknoglen
* Skab en stødabsorbering ved hælisæt

Feedback fra hælspore ramte

I den virkelige verden er det en blandet feedback på effekten af hælsporer indlæg. Nogle er meget glade for deres hælsporer indlæg, mens andre føler det er “penge ud af vinduet”. Anbefalingen er ret enkelt. Har du gode oplevelser med dine hælsporeindlæg, så bliv ved med at bruge dem. Har du ingen oplevelse af virkning eller måske en forværring, så se at få dem ud af skoene.

Kombi af hælspore tiltag

Vær opmærksom på, at uanset om dine indlæg gavner dig eller ej. Indlæg er kun et af flere tiltag til at skabe optimale helingsforhold for din fod. Ved at bruge omlægning af gangmønster, træne fodøvelser, sko som er velegnet til hælspore, tåspreder til at skabe bedre greb for tæerne, eller behandling hos fysioterapeut, så vil du have langt større mulighed for hurtigt at komme ud af dine hælsmerter.