Cupping

Cupping bruges når huden er let inflammatorisk og fyldt med lidt for meget væskespænd. Trækkes der op i huden vil det typisk føles som en sviende og brændende fornemmelse.

Med brug af cupping skabes en undertryk som trækker op i huden. Dette stimulerer til cirkulation af væsken i huden. Det udføres rent praktisk ved at presse selve koppen sammen, placerer den på huden uden at der kan slippe luft ind og derefter slippe koppen.

Er huden tilført lidt olie vil kuppen kunne skubbes hen over huden uden at der opstår sugemærker. Bliver koppen holdt stille med sug i huden eksempelvis gennem et minut vil der opstår et sugekopmærke. Så olie og rolig forskydning af koppen anbefales.

Cupping findes også som ret enkle silikone kopper.

Cupping kan også bruge som ren velvære uden at der er tale om forstyrret kredsløb i huden. I denne version er der tale om ren wellness. Er det svien i huden, så kan det kaldes terapi.

Hvorfor forstyrrelsen i huden opstår er et spørgsmål i sig selv, men kan cupping være med til at normalisere huden, så er det bare med at få det behandlet.

Bruges olie i forbindelse med cupping, så kan kopperne rengøres ved at bruge varmt vand og lidt sulfo eller sæbe.

Cupping findes også i en elektronisk udgave.

 

Hævede ankler og underben?

Behandling med cupping skaber lymfedrænage

Døjer du med hævede ankler og føles dine underben ofte føles tunge og hævede? Hvis ja, så prøv at hive op i huden på indersiden af underbenet mellem ankel og knæ. Kommer der en brændende, sviende smerte er det tegn på inflammation. Det vil sige, at der er lidt for meget væske mellem cellerne, og det udspiler huden.

For at behandle de hævede ankler og underben, kan du sætte gang i cirkulation ved at bruge et ret simpelt tiltag. Med en gummikop skaber du et undertryk, så huden blive løftet op og stimulerer lymfedræningen. Holder du koppen i ro over det samme sted i mere en 60 sekunder vil der givetvis opstå et sugemærker. Dette kan der tages højde for ved at smøre huden med lidt olie. Nu kan koppen flyttes i en rolig og glidende bevægelse henover huden. Dette skaber en lille bølgebevægelse af huden, som kan ses inde i plastikkoppen. Samtidig undgår du de ret synlige sugemærker, som ofte forbindes med kop behandling.

Hvor stort et undertryk du skaber afhænger af, hvor meget du starter med at trykke koppen sammen inden du placerer den på huden. Start med et lille undertryk indtil, at du har skaffet dig erfaring med brug af kop behandlingen. Din oplevelse, når du begynder at bevæge koppen henover den inflammatorisk hud, vil givetvis føles svigende, og der kan komme en let rødlig farve i huden. Efter omkring ½ til 1 minut med kop bevægelsen henover huden vil den sviende smerte normalt være forsvundet. Du kan også prøve at trykke ind på huden og nu vil den føles mindre udspilet. Ved at dosere korrekt er der gode chancer for, at du minimerer gener ved hævede ankler.

Olie til brug ved cupping

Olien i sig selv udfylder to funktioner. Den første funktion er, at koppen kan glide henover huden. Denne anden funktion er, at undertrykket i koppen kan bevares i bevægelsen, fordi olien for koppen til at slutte tæt til huden.

Alle typer af olie kan i princippet bruges herunder både madolie til eksotiske massageduftolier. Men er du ikke til alt for meget duft eller synes du, at madolien skal blive i køkkenet? Så kan du vælge en duftfri kokosolie. Første fordel er selvfølgelig, at den ikke dufter. Desuden er olien fast og bliver først flydende ved håndtemperatur.

Om du vælger den ene eller den anden olie er mest et spørgsmål om dine egne ønsker, fordi de skal nok fungere. Er du ikke tilfreds med en olie, så kan du altid prøve dig lidt frem. Rent lavpraktisk inden du kaster dig ud i at bruge kopper og olie til at skabe lymfedræning, så find et gammelt håndklæde, for det er rimelig svært at undgå, at olien ikke fedter omgivelserne til.

Hvorfor opstår der hævelse i huden?

Når det gælder spørgsmålet om, hvorfor der opstår inflammation i huden med det øgede væsketryk mellem hudcellerne, så er det ikke enkelt at komme med et klart svar. Derfor kan det være relevant at tage en snak med din læge.

Pointen med at bruge kopbehandling til at stimulere cirkulationen i huden er, for at opnå velvære i form af lettere ben, og fordi kroppen har brug for hjælp til at sætte dræningen af lymfe i gang.