Sunde fødder

Er dit ønske en sund og velfungerende krop? Så er fødderne et godt sted at starte. For tyngdekraften trækker konstant i din krop og vægten fra din krop ender i dine fødder. Når rammerne for bevægelsen af dine fødder begrænses opstår der risiko for smertetilstande som eksempelvis hælsporer. I video kan du få en indsigt i hvordan denne uhensigtsmæssige situation opstår.

Den største trussel mod en sund fod

Vores fodtøj er nok den største trussel mod vores fødder – eller måske i virkeligheden fra vores hjerne. For vi mennesker har en forkærlighed for symmetri. I evolutionen har det givetvis sikre, at vi udvalgte en at føre arten videre med, som ikke havde alt for mange skader, sygdomme og genfejl.

Denne forkærlighed for symmetri slår også igennem, når vi står med en sko i hver hånd og skal vælge. Skoen med symmetrisk skosnude vinder. Skoproducenterne har læst denne mekanisme og aktionærene vil gerne have udbytte, så dette er nok grunden til at de allerfleste sko i dag har symmerisk skosnude.

Har det konsekvens for sundheden. Absolut ja, for når tæerne bliver klemt mistes understøttelsesflade for kroppen og fodens naturlige konstruktion bliver forstyrret. Så er der kort vej til udvikling af en række skader i vores krop, som hallux valgus, hælspore, achilleseneinflammation, knæ- og hofte smerter.

En webshop som sælger sko, hvor der er plads til tæerne

Har du problemer med dine fødder og brug for hjælp?

Så er du velkommen til at booke en tid hos

Fysioterapeut Christian van Deurs

Mobil 28 34 14 09